Feyenoord tegen FC Twente waarschijnlijk nog zonder Trauner

27 October 2023, 17:01 uur
Sport
mainImage
ANP

Feyenoord-trainer Arne Slot verwacht dat hij zondag tegen FC Twente nog niet kan rekenen op Gernot Trauner. De aanvoerder stond aan de kant met een blessure. Hij trainde vrijdag voor het eerst weer mee met de groep, maar zal zondag niet in de basis staan, zei Slot op een persconferentie.

"En ik denk ook niet dat hij bij de selectie zit", zei Slot verder. "We willen iets meer tijd nemen om hem op de juiste manier klaar te stomen om weer veel te kunnen spelen."

Slot beschikt na de midweekse wedstrijd tegen Lazio (3-1) in de Champions League over een grotendeels fitte selectie. "Bart Nieuwkoop ging er natuurlijk met een blessure vanaf, maar heeft vandaag ook weer een gedeelte meegetraind. Er zijn dus geen spelers die na de wedstrijd geblesseerd zijn geraakt. We zijn er goed uitgekomen", zei Slot.

Luka Ivanušec zal zondag volgens Slot nog niet starten tegen de nummer 4 van de Eredivisie.

Slot won als trainer van AZ en Feyenoord nog nooit in Enschede. "Twente is niet alleen voor ons een lastige horde. Ik zag een statistiek voorbijkomen dat FC Twente al een wedstrijd of dertig geen thuisduel heeft verloren. Dat geeft aan dat ze een goede ploeg hebben, met ook nog een fanatiek thuispubliek", verklaarde Slot.

"FC Twente heeft al meerdere jaren een goede ploeg. Joseph Oosting heeft voortgeborduurd op wat al goed was en heeft daar zijn eigen details aan toegevoegd. Het is hartstikke knap wat hij voor elkaar heeft gekregen, ook als je kijkt naar welke sterkhouders zijn weggegaan. En die miljoenen zijn ook niet direct weer geïnvesteerd. Als je dan een seizoen later toch zo goed speelt en er zo goed voor staat, dan is dat een groot compliment voor hem en de technische leiding bij Twente."


Door: ANP